Sedan vi kom tillbaka efter semestern har vi inte legat på latsidan. Vi har faktiskt ett flertal spännande nyheter som vi vill dela med oss av till er! 

 

Lina Taha, bloggare och grundare till Facebookgruppen Honey and the Bees.
 

Mångkulturella influencers

Vi har kartlagt och startat samarbeten med flera intressanta aktörer under de senaste månaderna. Det är personer som har följare och fans i både den mångkulturella och svenska målgruppen.

En av dem är Lina Taha som förutom en stor blogg och ett populärt Instagramkonto även startat Facebookgruppen Honey and the Bees. Gruppen har i skrivande stund 140 000 medlemmar och är tänkt som ett forum där tjejer och kvinnor kan tala och diskutera fritt med varandra. Något som Lina tyckte saknades på andra onlineforum. Diskussionerna kan handla om allt från smink till att någon ber om råd och hjälp. Det är idag Sveriges största tjejgrupp på Facebook.

Andra exempel på influencers som har inlett samarbete med är Stor, Faia Younan, Yasmine Sateei Berns, Ali Dhaanto, Norlla Amiri och Adam Tensta.

Stor (Ulises Infante Azocar), rappare som bland gjort musik med Seinabo Sey.
 

Olika språkgruppers sociala medieanvändning

Som mångkulturell kommunikationsbyrå är vi nyfikna på hur och var vi på bästa sätt når olika språkgrupper i Sverige digitalt. Samt om språkgrupperna skiljer sig åt. Därför har vi genomfört gruppdiskussioner på tre språk om sociala medieanvändning. Deltagarna har varit mellan 20 och 60 år.

Gruppdiskussionerna har gett oss insikter om:

  • Vilka sociala medier olika språkgrupperna använder.
  • Hur man använder olika plattformar.
  • När man är inne på sociala medier.
  • Vilka influencers och kändisar man följer och vilka plattformar man följer dem på.
  • Vilka språkinställningar man har på sociala medier.
  • Vad man tycker om sponsrade inlägg och betalda samarbeten mellan influencers och företag/organisationer.
Vill du veta mer om våra influencers och resultatet från gruppdiskussionerna? Kontakta oss idag!
Telefon: 08-510 144 55