Äntligen vår! Det är vi glada för, och ännu gladare är vi över att ge er en uppdatering om vad som händer hos oss. De senaste månaderna har kontoret bland annat utökats med fyra nya medarbetare, massor av nya projekt och ett nytt Instagramkonto! 

Nu har det gått ett år sedan ungdomsmottagningen (UMO) lanserade sin nya sajt Youmo.se som riktar sig till nyanlända ungdomar mellan 13 och 20 år. Sajten tar upp frågor om sex, hälsa och relationer och finns på sex olika språk; arabiska, dari, tigrinja, somaliska, engelska och svenska. KAPI hade förmånen att vara med i framtagandet av sajten.

I utvärderingar som gjordes av oss mellan januari och april 2018 får sajten skyhöga betyg av både ungdomar i målgruppen och av yrkespersoner som använder sajten i sitt arbete. Ungdomarna ger sajten ett snittbetyg på 8,4 av 10 och professionen ger sajten ett snittbetyg på otroliga 9,1 av 10. Väldigt kul tycker vi!

Filmen ovan var en del i kampanjen som KAPI tog fram i samband med lanseringen av youmo.se. Filmen finns på arabiska, dari, tigrinja, somaliska, engelska och svenska och spreds till målgruppen via Facebook, Instagram och Snapchat.

Vår VD tipsar

Vår VD Per Karlströmer medverkade på Resumés konferens Kommunikation Offentlig sektor där han gav åhörarna fyra tips för att lyckas med sin mångkulturella kommunikation. Vill din organisation/företag få fler tips än dem nedan? Anmäl ditt intresse för en föreläsning med oss!

  1. Identifiera din målgrupp.
  2. Lär känna målgruppen genom intervjuer och fokusgrupper.
  3. Tänk på att översättningar är en utmaning – Kvalitetssäkra alltid och skriv på enkel svenska i den utsträckning det går.
  4. Kommunicera ditt budskap i relevanta kanaler som din målgrupp använder.

Vi ses i Almedalen!

När vi blickar framåt har vi Almedalen som närmar sig med stormsteg. Där kommer ni att kunna hitta oss tillsammans med flera intressanta talare. Dels kommer vi att uppdatera er på vad som händer i det mångkulturella Sverige och dels kommer ni att kunna lyssna på föreläsningar och diskussioner om årets valfrågor, bland annat hur man ska få utrikes födda kvinnor att rösta i valet. Mer om programmet för Almedalen i nästa nyhetsbrev.

Vi har blivit fler!

I höstas blev vi en creative director – samt delägare – rikare i form av Magnus Sollenberg. I samma veva som Magnus började hos oss rekryterade vi även en ny marknadsassistent vid namn Filippa Dahlkild.

Vår nya copywriter Ya-sin Chahimi skriver smarta och fyndiga texter åt oss sedan Moa-Linn Nenzén gick på föräldraledighet i början av februari i år. Det senaste tillskottet i gänget är Rosemary Holm. Hon arbetar som produktionsledare och har mer än 15 års arbetslivserfarenhet inom produktionsledning, grafisk formgivning och kommunikation.