Vi har valts till Halebops mångkulturella byrå

Anbara Hussein, Influencer Manager, KAPI. Ya-sin Chahimi, Copywriter, KAPI. Hanna Myrling, Media & Marketing Manager, Halebop. Magnus Sollenberg, Creative Director, KAPI.
 

Nu inleder vi ett samarbete med Halebop där vi fått i uppdrag att utveckla Halebops mångkulturella kommunikation. 

2017 lanserade Halebop appen Locall för personer som vill hålla kontakten med släkt och vänner utomlands. Nu gör mobiloperatören ytterligare satsningar för att stärka sin position i den mångkulturella målgruppen. Vi på KAPI kommer att vara en strategiskt rådgivande partner samt arbeta med målgruppsanalyser, kanaler och kreativa uttag till nischade kundsegment.

– När vi började prata om att ta vidare arbetet med vår mångkulturella kommunikation var KAPI en naturlig samarbetspartner. Det är en nischbyrå med stor erfarenhet och vi har stark tilltro i att vi tillsammans kommer att stärka Halebops position i viktiga målgrupper, säger Johanna Sahlman, chef Halebop.

Vi har sedan 2014 samarbetat med Comviq med fokus på att marknadsföra deras subbrand Amigos som erbjuder kunder utlandstelefoni. Nu avslutar vi samarbetet för att inleda det nya kommunikationsarbetet med Halebop.

– Det är ett fantastiskt tillfälle för oss på KAPI att få arbeta med Halebop som gör alla rätt just nu och ser samma möjligheter i den mångkulturella målgruppen som vi gör, säger Magnus Sollenberg, Creative Director, KAPI.

Klicka här för att läsa Resumés artikel om samarbetet

Att vända ett problem till en möjlighet

 

Under hösten har vi på KAPI tillsammans med UMO tagit fram informationskampanjen “Kom förberedd” vars syfte är att utbilda svenska ungdomar i hur man använder kondom. Men när videon skulle publiceras i veckan stoppades den helt på Facebook, Instagram och Snapchat. Och på Youtube har det satts en åldersgräns på 18 år. 

Organisationen UMO drivs av Sveriges kommuner och landsting (SKL) och är en utbildningssajt riktad mot ungdomar mellan 13-25 år. Här kan man ta del av information och ställa frågor som rör sex och samlevnad.

Instruktionsfilmen “Kom förberedd” finns på sex språk och var tänkt att spridas på Facebook, Instagram, Snapchat och Youtube med start denna vecka. Men filmen har nu stoppats på samtliga av de nämnda sociala medierna. Och på Youtube har det satts en åldersgräns på 18 år för att kunna se filmen. Det är ett problem, eftersom filmen främst var tänkt till en yngre publik som ännu inte sexdebuterat.

Stoppet har dock fått kampanjen att uppmärksammas på andra sätt, bland annat av SVT och Aftonbladet. I SVTs artikel säger Lotta Nordh Rubulius, varumärkesansvarig på UMO, följande:

– Vi anser att det är en rättighet att få den här informationen. Vi vet att de oönskade graviditeterna och könssjukdomar ökar om man inte får rätt utbildning.

Informationskampanjen “Kom förberedd” blev stoppad på Facebook, Instagram och Snapchat.